به گزارش خبرنگار مهر، عبدالکریم جمیری ظهر شنبه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به دیدار خود با وزیر صمت اظهار داشت: در این دیدار برای راهاندازی مجتمع فولاد بوشهر با ظرفیت تولید یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول، راهاندازی واحدهای صنعتی راکد، ایجاد زیرساختهای مناسب در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان، استقرار صنایع مونتاژی مانند خودروسازی و لوازم خانگی در استان و ایجاد مجتمعهای کارگاهی برای استقرار کارگاههای تولیدی مقیاس کوچک پیگیری شد.
وی تصریح کرد: استان بوشهر با وجود منابع خدادادی در حوزه دریا، انرژی و دسترسی به آبهای بینالمللی برای صادرات محصولات، استعداد بالقوهای برای احداث صنایع بزرگ و استراتژیک دارد.
جمیری افزود: برای ایجاد توسعه پایدار و متوازن در استان و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود، در دیدار اخیر با وزیر صمت برای صدور مجوز مجتمع فولاد بوشهر در بندر گناوه مذاکراتی صورت گرفت و وی به شرط تأمین خوراک لازم با احداث آن موافقت کرد.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی ظرفیت تولید سالانه این مجتمع را یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تن ذکر و اذعان کرد: مجتمع فولاد بوشهر با سرمایهگذاری بخش خصوصی در زمینه ذوبآهن، تولید آهن اسفنجی، ورق، میلگرد و تیرآهن به صورت مستقیم برای هزار و ۲۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد کرد و با تأمین کامل نیاز استان، ۵۰ درصد نیز صادرات محصول خواهد داشت.
وی ادامه داد: سرمایهگذار پروژه برای تأمین خوراک این مجتمع، معدنی را در استان خراسان رضوی خریداری کرده است و پیشبینی میشود با تأمین زمین لازم ظرف مدت ۲ سال پروژه به بهرهبرداری برسد.
لزوم حمایت از واحدهای تولیدی راکد
جمیری در بخش دیگری از گفتوگوی خود با اشاره به لزوم حمایت از واحدهای تولیدی راکد و تلاش برای فعالسازی آنها گفت: استان بوشهر رتبه اول کشور از نظر میزان درآمد سرانه و رتبه سوم کشور در زمینه تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد ولی با مشکلات عدیدهای در حوزه صنایع پاییندستی و خرد روبروست.
وی اظهار داشت: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص حمایت از تولید کالای داخلی، بنده با همراهی کارشناسان حوزه صنعت بازدیدهای مستمری برای عارضهیابی از شرکتهای مستقر در مناطق ویژه اقتصادی و شهرکهای صنعتی استان انجام میدهیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر گفت: شرکت پلی استر آریان بوشهر با ظرفیت ۶ هزار تن الیاف پلی استر در سال از جمله شرکتهایی است که سال ۸۵ در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به بهرهبرداری رسیده است.
جمیری اضافه کرد: شرکت پلی استر آریان بوشهر از سال ۱۳۹۲ به دلیل مشکلات عدیده راکد شده است، کارگروه تسهیل و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان برای راهاندازی مجدد این طرح و اشتغال مستقیم ۶۸۰ نفر مصوباتی داشته که باید تأمین مالی آن توسط سندیکایی با عاملیت بانک صنعت و معدن و بانکهای ملت، تجارت و صادرات انجام شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور و کاربرد محصولات این شرکت در البسه بیمارستانی یکبار مصرف و البسه استریل ایزوله و ماسک، در دیدار با وزیر صمت برای راهاندازی مجدد آن پیگیری کردیم و وزیر در این خصوص دستور اقدام فوری صادر کردند.
جمیری در خصوص پیگیریهای صورت گرفته برای احداث منطقه ویژه اقتصادی در شمال استان بوشهر اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی در محل تقاطع خطوط انتقال نفت، میعانات گازی، اتیلن در شمال استان بوشهر، زمینهای برای توزیع عادلانه سرمایهگذاری و ایجاد توسعه متوازن صنعتی در شمال و جنوب استان بوشهر است، این پروژه در سال ۹۶ کلنگ زنی شده و مجوز ارزیابی زیستمحیطی آن توسط سازمان حفاظت از محیطزیست کشور صادرشده است.
وی افزود: در نشست با وزیر صمت برای ایجاد زیرساختهای مناسب در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان همچنین معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و سرمایهگذاران توانمند در زمینه تکمیل زنجیره ارزش صنایع میان دست و پاییندست پتروشیمی پیگیری شد و وزیر محترم به شرکت شهرکهای صنعتی دستور پیگیری و اقدام دادند.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین وزیر صمت برای سرمایهگذاری سازمانهای توسعهای ایدرو و ایمیدرو در اجرای طرحهای فولادی، تولید صفحات خورشیدی، تولید لاستیک سنگین و تکمیل زنجیره صنایع پاییندست پتروشیمی با توجه به فراهم بودن زیرساختهای مناسب در شهرستانهای دیلم و گناوه دستورات لازم را صادر کردند.
جمیری گفت: شهرستان بوشهر به دلیل نزدیکی به دریا و وجود زیرساختهای تولید انرژی، شرایط مناسب برای استقرار یکی از صنایع تولیدی به صورت مونتاژ قطعات منفصله، از جمله خودروسازی و لوازم خانگی دارد که به وزیر صمت پیشنهاد دادیم با مشارکت مجموعههایی مانند سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و یا تولیدکنندگان خارجی در این زمینه پیگیری شود و وی دستور دادند مطالعات لازم برای اجرای یکی از این طرحها انجام شود.
تسهیل شرایط تولید کود شیمیایی فسفات در استان بوشهر، اصلاح حقوق دولت در بهرهبرداری از معادن، استفاده از ظرفیتهای شرکت مپنا برای احداث مجتمعهای تولید پراکنده برق در شهرکهای صنعتی استان، ایجاد مجتمعهای کارگاهی برای استقرار کارگاههای تولیدی مقیاس کوچک و پرداخت تسهیلات کمبهره به کارگاهها از دیگر مواردی بود که جمیری در این دیدار پیگیری کرده و وزیر صمت برای اجرایی شدن آنها قول مساعد داده است.
نظر شما